среда, 13 мая 2015 г.

В Олександрії з лекціями виступить Олег Соскін

13 травня в Олександрії з лекціями виступить науковець Олег Соскін.


Вчений вважає, що в невеличких містах на зразок Олександрії закладено потенціал, який значно легше реалізувати, ніж у мегаполісах, котрі мають низку вад.
Обговорюватиметься також питання створення територіальної громади міста, а також проект, згідно якому олександрійці зможуть навчатися у європейських школах та вишах, зокрема, університетах Польщі та Німеччини.
 Олег Соскін приїхав до Олександрії на запрошення громадської організації «Рідний Дім. Олександрія» і керівник секції науково-технічної творчості Кіровоградської Малої Академії Наук Сергія Камінського.
 Олег Соскін – український економіст, політолог, громадський та політичний діяч, директор недержавної фундації — Інституту трансформації суспільства, головаУкраїнської Національної Консервативної партії, керівник проекту «Мій вибір НАТО».
У 1992–1993 обіймав посаду старшого консультанта президента України з питань підприємництва та зовнішньоекономічної діяльності, радник прем'єр-міністра з макроекономічних питань.
У 1993–1996 був заступником директора з науки Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України. З квітня 1996 року голова Української національної консервативної партії. З жовтня 1998 р. по лютий 2000 р. — радник Президента України з економічних питань. З 2006 року — професор кафедри міжнародної економіки та підприємництва Національної академії управління.
 Цитати:
 Про Петра Порошенка. «Порошенко – це зрадник. На жаль, він зрадив, сам себе зрадив. І зрадив дуже важливі надії певної частини людей, що він буде рухатися шляхом еволюційного морального європейського напряму». Інтерв’ю виданню Вголос, 2012 рік.
 Чи зацікавлені на даний момент Німеччина та Польща в сильній Україні, в утворенні «трикутника» з Україною?
«Польща дуже зацікавлена. Німеччина ні. І Франція не зацікавлена. На жаль, Німеччина за часів Меркель не зацікавлена. Поки є Меркель, зацікавленості в Україні не буде». Інтерв’ю виданню Вголос, 2012 рік.
 Про введення воєнного стану. «Якщо постійно спостерігається дефіцит державного бюджету, якщо влада весь час бере в борг, якщо знецінюється національна грошова одиниця - за наявності сукупності таких критеріїв мають автоматично проводитись дострокові вибори і Верховної Ради, і президента, а уряд має піти у відставку, а не вводити військовий стан для свого збереження.
Отже, військовий стан — це наслідок бездіяльності, неефективної діяльності, непрофесіоналізму, зради керівництва держави». 12 травня 2015 року, блоґ Олега Соскіна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий